Sportief

Golf:
In het dorp Villafranca is een 9-holes golfcourse gesitueerd. In de directe omgeving treft u diverse golfcourses waaronder enkele bekende.

 

Zwemmen:
De mogelijkheden om te zwemmen beginnen in uw eigen tuin. Daar bevindt zich een zwembad van 8x4m. 

Op 10 minuten wandelen van de villa ligt, in het dorp, een park en in dat park een zwembad dat voldoet aan de Olympische maatstaven. In het voor- en najaar komen wedstrijdzwemmers vanuit heel Italie naar toe om te trainen. ‘s Zomers brengen de dorpsbewoners en toeristen hier hele dagen door. 

Tussen La Spezia en Viareggio, op 15 autominuten van Viletto, biedt het 40 km lang uitgestrekte zandstrand alle gelegenheid om te genieten van al hetgeen de  Middellandse zee te bieden heeft.

In de omringende natuurgebieden (zie “Wandelen”) zijn diverse fraaie meren en poelen waar u in de vrije natuur kunt zwemmen.

 

Watersport:
Tussen La Spezia en Viareggio, op 15 autominuten, biedt het 40 km lang uitgestrekte zandstrand alle gelegenheid om te genieten van al hetgeen de  Middellandse zee te bieden heeft.

 

Wandelen:
Beschermde natuurgebieden;

Parco Nazionale dell’Appenino Tosco Emilliano
Parco Nazionale dei Cento Laghi 
Parco Nazionale delle Cinque (Unesco werelderfgoed)

Allemaal binnen een straal van 30 km.

 

Sneeuw- en ijspret:
In de directe omgeving, op minder dan 30 auto-minuten afstand, vindt u diverse ijsbanen en compleet geoutilleerde pistes waar u kunt langlaufen, skiën en snowboarden.

Iets verder weg, op ongeveer 90 auto-minuten afstand, ligt het bekende ski-oord Abettone.