Genieten

In deze Toscaanse villa, gelegen in Villafranca in Lunigiana, begint het genieten natuurlijk al in en rond het huis. Vanuit het huis en de tuin geniet u van het uitzicht op de ‘Alpi Apuane’. De Italiaanse Alpen. Op loopafstand (200 meter) van de villa bevindt zich de antieke, bewoonde, Borgo di Filetto waar historie, cultuur, theater, dineren, kortom de goede dingen des levens samenkomen…

 

Genieten ín het dorp:
Het levendige dorp trekt zomers veel toeristen waar u, door de ligging van de villa, wél de voordelen maar niét de nadelen van heeft.

In de burcht vinden wekelijks activiteiten plaats zoals antiekmarkten, muziek voorstellingen, middeleeuwse spelen etc.

Restaurantjes en bars bevinden zich op loop afstand, maar ook alle winkels die u nodig heeft, een station met directe verbinding naar Pisa, Parma en Florence en sinds kort zelfs een mooie golfcourse.

  

Genieten rond het dorp:
Villafranca wordt omgeven door prachtige bergen met daarin drie schitterende beschermde natuurgebieden; het Parco Nazionale dell’Appenino Tosco Emilliano en het Parco Nazionale dei Cento Laghi waar zomers urenlang in alle rust gewandeld kan worden en ’s winters geskied.

  

Het derde beschermde gebied valt onder de bescherming van de Unesco en is het wereldberoemde Parco Nazionale delle Cinque Terre dat alleen te voet, per trein of boot te bereiken is. En dit allemaal binnen een straal van 30 km.

 

Genieten van een dagje weg:
De villa ligt uitgelezen centraal voor culturele uitstapjes naar Lucca, Pietrasanta, Pisa, Florence, Lerici*, Portovenere, Rappallo, Porto Fino, Genua of Parma.

  

 

Moe van al het gewandel, bezichtigen en winkelen? Dan biedt het 40 km lang uitgestrekte zandstrand tussen La Spezia en Viareggio alle gelegenheid om lekker uit te rusten en te genieten van de heerlijke Middellandse zee stranden.

 

Genieten in en om het huis:
De tuin is makkelijk in te delen en kent 2 ingangen voor auto’s. Er is een blijvend uitzicht op de bergen van Carrara en de ligging t.a.v. zon en schaduw is uitstekend.

Een zwembad van 8 x 4 m2 met filterinstallatie brengt verkoeling. Een gerestaureerde antieke waterput levert drinkbaar water maar er is ook een eigen tuinwaterleiding voor bevloeiing aanwezig.

Op een gedeelte van de grond rust een bouwbestemming hetgeen de mogelijkheid biedt voor een dubbele garage of schuur.