Omgeving

In een groot dal van de Alpi Apuane, in het dorp Villafranca, in de regio Lunigiana staat deze prachtige royale typisch Toscaanse villa te koop.

Op 200 meter van de villa ligt de bewoonde ‘Borgo di Filetto’:

  
(klik op de foto’s voor een vergroting)

Het levendige dorp trekt zomers veel toeristen. Wekelijkse vinden er dan activiteiten plaats in de burcht zoals antiekmarkten, muziek voorstellingen, middeleeuwse spelen etc. De villa is zo gelegen dat u wél de lusten maar niét de lasten heeft van al deze activiteiten.

  

Links: Een avondvoorstelling | Midden: Antiekmarkt | Rechts: De kapel in de Borgo di Filetto

Restaurantjes en bars bevinden zich op loop afstand, maar ook alle winkels die u nodig heeft, een station met directe verbinding naar Pisa, Parma en Florence en sinds kort zelfs een mooie golfcourse.

Omgeven door de Italiaanse Alpen met daarin drie schitterende beschermde natuurgebieden; het Parco Nazionale dell’Appenino Tosco Emilliano en het Parco Nazionale dei Cento Laghi waar zomers urenlang in alle rust gewandeld kan worden en ’s winters geskied. Het derde beschermde gebied valt onder de bescherming van de Unesco en is het wereldberoemde Parco Nazionale delle Cinque Terre dat alleen te voet, per trein of boot te bereiken is. En dit allemaal binnen een straal van 30 km.

  

Links: De directe omgeving | Midden: Op 5 minuutjes wandelen | Rechts: ‘Parco dei Cento Laghi’

Ook ligt de villa uitgelezen centraal voor culturele uitstapjes naar Lucca, Pietrasanta, Pisa, Florence, Lerici, Portovenere, Rappallo, Porto Fino, Genua of Parma.

  

Links: Fore dei Marmi | Midden: Lucca – waar alle couturiers gevestigd zijn- | Rechts: Bagnone

En eenmaal moe van al het gewandel, bezichtigen en winkelen? Dan biedt het 40 km lang uitgestrekte zandstrand tussen La Spezia en Viareggio alle gelegenheid om lekker uit te rusten en te genieten van de heerlijke Middellandse zee stranden.

  

Het pitoreske kustplaatsje Lerici